Kindernikolaus på konsultfirman

Det har det varit idag! På eftermiddagen idag fylldes vårat stora konferensrum av anställda, SO's och barn för att fira Nikolaus. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är, barnen får presenter innan jul. Lite konstigt men det var ungefär som en julgransplundring fast innan jul och med tomte och presenter.

Under de 30 min jag stod där min glühweinkopp så hann jag med lite sociala studier (tänk Bourdieu osv):

  • Måååånga fruar (smala sådana) med
  • Måååånga barn.... Extremt många
  • Feta klockor
  • Ännu fetare diamanter
  • Väldigt få pappor

De pappor som ändå var på plats är de som jag finner mest sympatiska. Misstänker att de andra papporna satt vid sina skrivbord och inte hann vara med. Fruarna passade i alla fall bra in i det sociala fält som deras män tillhör. Jag skriver fruar för det var mest fruar. Högre upp i hierarkin hos oss så kan man räkna antalet kvinnor på ena handens fingrar. OK, inte riktigt så dåligt men fler än tio är de nog inte.

Dagen har för övrigt ägnats åt möten, mina fredagar är alltid så. Jag kom till kontoret 07.45 (HR avdelningen har en egen PT som kommer på fredagar kl 8) imorse och då stod det redan två stycken utanför min dörr och väntade. När jag kom från mitt sista möte idag strax före 18 hade jag knappt hunnit kolla i min inbox så det blev rätt sent idag. Men så länge kidsen är glada och sköter sig så är jag också glad. Alla kids är i och för sig inte så glada för tillfället, jag har fått testa mina coahingskills ordentligt idag. Vet inte riktigt hur det gick men ingen har i alla fall sagt upp sig - än....

Trevlig helg!

Kommentarer
Postat av: Linnea i Colorado

Halloj! Hur går det med burpsen? Dag 40 idag!

2012-02-27 @ 06:30:08
URL: http://linneaiusa.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0