Kindernikolaus på konsultfirman

Det har det varit idag! På eftermiddagen idag fylldes vårat stora konferensrum av anställda, SO's och barn för att fira Nikolaus. Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är, barnen får presenter innan jul. Lite konstigt men det var ungefär som en julgransplundring fast innan jul och med tomte och presenter.

Under de 30 min jag stod där min glühweinkopp så hann jag med lite sociala studier (tänk Bourdieu osv):

  • Måååånga fruar (smala sådana) med
  • Måååånga barn.... Extremt många
  • Feta klockor
  • Ännu fetare diamanter
  • Väldigt få pappor

De pappor som ändå var på plats är de som jag finner mest sympatiska. Misstänker att de andra papporna satt vid sina skrivbord och inte hann vara med. Fruarna passade i alla fall bra in i det sociala fält som deras män tillhör. Jag skriver fruar för det var mest fruar. Högre upp i hierarkin hos oss så kan man räkna antalet kvinnor på ena handens fingrar. OK, inte riktigt så dåligt men fler än tio är de nog inte.

Dagen har för övrigt ägnats åt möten, mina fredagar är alltid så. Jag kom till kontoret 07.45 (HR avdelningen har en egen PT som kommer på fredagar kl 8) imorse och då stod det redan två stycken utanför min dörr och väntade. När jag kom från mitt sista möte idag strax före 18 hade jag knappt hunnit kolla i min inbox så det blev rätt sent idag. Men så länge kidsen är glada och sköter sig så är jag också glad. Alla kids är i och för sig inte så glada för tillfället, jag har fått testa mina coahingskills ordentligt idag. Vet inte riktigt hur det gick men ingen har i alla fall sagt upp sig - än....

Trevlig helg!

Det här med bloggande....

Går inte så bra just nu. Jag har så många idéer, så många inlägg jag skulle vilja skriva och så mycket jag skulle vilja diskutera. Men jag orkar inte...

Jag vet att ni vill ha bilder från bröllopet men det lär inte bli av innan jul det heller. För övrigt är det helt galet att vi har varit gifta i nästan två månader nu!! Jag är bara så trött... Jag är "slutat plugga - flyttat till nytt land där de pratar konstigt - börjat nytt jobb, också på konstigt språk - gift mig" -trött. Helt slut och trots att jag var ledig hela sommaren längtar jag efter min två veckor lång julledighet. Det märks att kroppen är slut, jag har dålig energi i den lilla träning jag får till och jag är mest förkyld hela tiden. Jag som nästan aldrig är sjuk har varit förkyld i över en månad och till och med haft öroninflammation! Hur ofta får man det som vuxen?

Jobbet är tack och lov lite lugnare just nu men ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur mycket jag inte kan. Sjukt frustrerande, tålamod har ju aldrig varit min paradgren direkt. Efter en Skype-telko med fina S så vet jag att jag inte är ensam om att tycka det är lite knepigt med nytt jobb ;-) Men som student är jag ju van att jobba i 5- eller 10-veckorscykler och van vid att vara expert på ämnet i fråga efter den tidsperioden. Nu är jag tvungen att jobba lite mer långsiktigt och det är jag inte van vid. Hur som, jag trivs ändå bra fortfarande!! Även om jag ibland kan sakna det kritiska reflekterandet från studierna, det hinns inte med nu när det är så mycket nytt i övrigt.

En annan sak som är bra är att T, som är mitt emellan två jobb, har ledigt hela december. Hej ren tvätt, ren lägenhet, färdiglagad middag och strukna skjortor!

Ska försöka uppdatera lite mer över jul - lovar!!

kram på er

RSS 2.0